Brahes Bakke1.jpg

72 BÆREDYGTIGE BLANDEDE BOLIGER

BRAHES BAKKE

I det naturskønne område ved Brahes Bakke i Horsens opfører PBU - Pædagogernes Pension 72 nye bæredygtige lejeboliger i den nye blandede bydel. Vi har været med fra projektets start som projektudvikler og bygherrerådgiver.

Brahes Bakke bliver et nyt boligområde i Horsens Kommune, hvor der skal opføres i alt 142 leje-, andels- og ejerboliger til enlige, familier og +55-segmentet. Udviklingen af området sker i overensstemmelse med Horsens Kommunes bosætningsstrategi om at skabe blandede boligområder, hvor beboerne kan blive boende i forskellige faser i livet.

Kuben Management har udviklet det unikke projekt, der er blevet til i et samarbejde mellem tre bygherrer: Det almene boligselskab, Domea Horsens, som bygger 40 almene boliger, det private typehusfirma, Danhaus, som bygger 30 boliger og PBU, som bygger de 72 boliger.

De første beboere er allerede flyttet ind i lejeboligerne, der er opført i enkeltstående punkhuse.

MED ANALYTISK AFSÆT

BÆREDYGTIGE LØSNINGER

Ud over ønsket om at skabe en blandet bydel, har projektets parter stort fokus på at skabe et miljørigtigt og bæredygtigt byggeri med grønne udearealer med stor biodiversitet, hvor LAR-anlæg leder alt regnvand til bassiner for lokal nedsivning.

PBU’s høje ambitioner om at skabe bæredygtige boliger bl.a. med fokus på indretning, design og et godt indeklima har belønnet byggeriet med en certificering af DGNB Sølv. For opnåelse af certificeringen har projektet fra tidlig opstart gennemgået livscyklusvurderinger, levetidsomkostninger, energioptimeringer samt miljøpåvirkninger af de indbyggede materialer og bygningsdele.

Som en del af forarbejdet for projektet har analysevirksomheden Exometric, der nu er en del af Kuben Management, foretaget en bosætningsanalyse, der har afdækket og analyseret boligefterspørgslen i området og påvist, at området vil være attraktivt for en bred målgruppe af beboere. Analysen har skabt grundlag for, at de tre bygherrer ønskede at indgå i projektet med hver deres boligtype.

AFHÆNGIG AF DET GODE SAMARBEJDE

EN LANGVARIG SAMARBEJDSPARTNER

Vores samarbejde med PBU går flere år tilbage, og i fællesskab har vi udviklet flere boligprojekter over hele landet bl.a. RÅDHUS HAVE i Albertslund og på NYBORG MIDTERMOLE. Vores stærke kendskab til hinanden bidrager til gode processer og succesfulde projekter.

”En pensionskasse som os, Pædagogernes Pension, er dybt afhængige af, at vi har gode samarbejdspartnere der kan være med til at effektivere og eksekvere på de byggerier vi har, og ønsker os i fremtiden. En samarbejdspartner som Kuben Management er både en bygherrerådgiver, projektudvikler og egentlig et hus med mange forskellige grene, der gør, at vi kan få det samarbejde, vi har brug for hos én partner” fortæller ejendomsdirektør for PBU Daniel Hedemann Nielsen i nedenstående video.

FAKTA

Kunde: PBU - Pædagogernes Pension

Periode: 2017-2021

Areal: 13.500 m2 er det samlede projekt, hvor PBU´s andel udgør 6.250 m2

Type: Nybyg af boliger, projektudvikling

Projektudvikler og bygherrerådgiver: Kuben Management A/S

Samarbejdspartnere: Skala Arkitekter A/S, Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniører

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S