Helsingoer Ex Case

EN SAMMENHÆNG DER GIVER MENING

NY VIDENBY TIL HELSINGØRS BØRN

Et innovativt skolemiljø, der stimulerer til læring og kreativ udfoldelse. Det er Helsingør Kom­munes opskrift på at tiltrække flere børnefamilier til byen. Ingredienserne er som følger: To eksisterende skoler sammenlægges med musikskolen og fritidsklub på en central placering i Helsingørs gamle by­kerne.

Ældre bygninger nedrives eller renoveres, og nye af arkitektonisk høj kvalitet opføres. Tilsammen opstår et nyt og enestående miljø - til læring, samarbejde, udvikling, leg og kreativitet.  Når flere funktioner samles i en tæt synergi, kan visionen om at give Helsingørs børn en mere sammenhængende hverdag blive til virkelighed.  En skole til læring og musik, en multihal til fysisk udfoldelse og et fritidshjem til fri leg.

Midtbyskolen bliver en skole i byen - en by i skolen. På kanten af byen, tæt ved havet og med udsigt til Sve­rige. Indskrevet i en unik landskabelig og bynær kontekst, der åbner nye muligheder for samarbejde og udveksling mellem skole og urban bykultur.

DET GODE SAMARBEJDE

ÉN OPGAVE BLEV TIL FLERE

Helsingør Kommune udpegede i 2011 Kuben Management til bygherrerådgiver på sagen. Opgaven bestod i første omgang i at forestå programmeringen af projektet og gennemføre projektkonkurrencen. Vores samarbejde med Helsingør Kommune har fra begyndelsen været præget af stor tillid og gensidig respekt. Vi blev derfor også både stolte og glade, da kommunen bad os om yderligere bistand til opgaven. Og sidenhen har vi gennemført OPS egnethedsvurdering og udvidet procesrådgivning i et politisk udfordrende miljø.

Fra projektlederne Karen Dilling og Ole Bjørn Petersen fra Helsingør Kommune lyder det: "Kuben Management har klaret opgaven til UG. Det er en meget dygtig rådgivning, der lægges for dagen - også i forbindelse med vores interne politiske udfordringer. Hvad angår vinderforslaget, er vi glade på Helsingør Kommunes og brugernes vegne og ser frem til et konstruktivt og mangeårigt samarbejde".

Etableringen af den nye midtbyskole kommer til at ske i fire etaper. Første etape med musikskolen og udskolingen forventes klar i efteråret 2015, mens indskolingen, SFO, mellemtrin, værksteder mm. efterfølger frem til 2018.

OM SKOLEN I MIDTBYEN

FAKTA

KUNDE: Helsingør Kommune

PERIODE: 2011-2018

AREAL: 18.000 m2

TYPE: Renovering og nybyggeri

BUDGET: 276 mio. kr. ekskl. moms

BYGHERRERÅDGIVER: Kuben Management med Sloth Møller, Gehl Architects og Au­tens (underrådgiver)

DET UDFØRENDE TEAM: Rubow Arkitekter, EFFEKT, Lassen Landskab A/S samt Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniørfirma