RådhusHave_675400.jpg

BÆREDYGTIGE BOLIGER I ALBERTSLUND CENTRUM

RÅDHUS HAVE

I Albertslunds centrum har Kuben Management opført et boligkompleks i 3-7 etager med 93 boliger, som 2-4 værelses lejligheder for PBU - Pædagogernes Pension. Boligerne har udsigt direkte ned til Rådhussøen og ligger tæt på grønne områder. Udviklingen af projektet begyndte tilbage i 2018, hvor PBU og Kuben Management vandt Albertslund Kommunes udbud på grunden.

Rådhus Have er tegnet af Zeso Architects, der har fokuseret på at skabe sunde boliger med høj komfort og en enkel æstetik, der passer ind i Albertslunds bymiljø. Lejlighederne er opført med henblik på udlejning, og hver lejlighed har fået tilkoblet private altaner, terrasser eller forhaver.

Fællesskab har været et nøgleord i projektet, og beboerne har blandt andet have mulighed for at mødes og interagere med hinanden i et beplantet, gårdhavemiljø, der både inviterer til leg og aktivitet, men også afslapning og ro.

Byggeriet blev afleveret uden bemærkninger i midten af juni 2021, og eftersom tidsplanen er blevet styret med stor ansvarlighed af chefrådgiver, Lars Damkjær Olesen, kunne vi allerede aflevere boligerne 3-4 uger før deadline.

Boligerne stod klar til indflytning i midten af juni, og kort tid efter var alle boligerne lejet ud. 

AMBITIØSE MÅL OM DGNB-GULD

BÆREDYGTIGHED I SÆRKLASSE

Kuben Management har fungeret som både bygherrerådgiver og projektudvikler for PBU, der helt fra starten har sat bæredygtighed højt på listen i projektudviklingen. Sammen med bygherre fastsatte vi et ambitiøst mål om at opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld. Med det mål i sigte, har Rådhus Have opnået sin certificering.

Byggeriet er desuden blevet opført i holdbare materialer med solide, byggetekniske løsninger og via en effektiv byggeproces. Med målet om at opføre byggeriet i høj kvalitet og med bæredygtighed i højsædet, har vi formået at gøre bygningens CO2-udledning lavere end for en tilsvarende bygning.

Projektets mange grønne tiltag er med til at understøtte den grønne omstilling, ligesom det bygger på idéen om samfundsansvar. På taget er solceller blevet implementeret til at supplere elforbruget, vandbesparende amarturer er blevet anvendt, og områdets biodiversitet er blevet sikret gennem bevaring af træer på grunden.

 

 

GOD RELATION DRIVER PROJEKTERNE FREM

ET STÆRKT SAMARBEJDE

Vores samarbejde med PBU går flere år tilbage, og i fællesskab har vi udviklet flere boligprojekter over hele landet. Blandt andet på BRAHES BAKKE i Horsens og på NYBORG MIDTERMOLEVores kendskab til hinanden bidrager til gode processer og succesfulde projekter.

Som projektudvikler og bygherrerådgiver på Rådhus Have, har vi i Kuben Management ønsket at rådgive og udvikle projektet på et solidt videngrundlag. Vi har fået hjælp fra vores analyseenhed, Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale og analyseret målgruppernes boligbehov. Exometric har således bidraget til en stor viden om området, der har skabt grundlag for projektets udvikling og mål.

FAKTA

Kunde: PBU - Pædagogernes Pension

Periode: 2018-2021

Areal:
7.300 m2

Type:
Nybyg af boliger, projektudvikling

Projektudvikler og bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S

Arkitekt:
Zeso Architects

Totalentreprenør:
WR Entreprise A/S