RådhusHave_675400.jpg

BÆREDYGTIGE BOLIGER I ALBERTSLUND CENTRUM

RÅDHUS HAVE

I Albertslunds centrum opfører Kuben Management for PBU - Pædagogernes Pension et boligkompleks i 3-7 etager med 93 boliger, som 2-4 værelses lejligheder. Boligerne får udsigt til Rådhussøen og ligger tæt på grønne områder. Udviklingen af projektet begyndte i 2018, hvor PBU og Kuben Management vandt Albertslund Kommunes udbud på grunden. 

Rådhus Have er tegnet af Zeso Architects, der har fokuseret på at skabe sunde boliger med høj komfort og en enkel æstetik, der passer ind i Albertslunds bymiljø. Lejlighederne bliver opført med henblik på udlejning, og hver lejlighed vil få tilkoblet private altaner, terrasser eller forhaver.

Fællesskab er et nøgleord i projektet, og beboerne vil blandt andet have mulighed for at mødes og interagere med hinanden i et beplantet, gårdhavemiljø, der både inviterer til leg og aktivitet, men også afslapning og ro.

Udførelsen af byggeriet er undervejs, og det forventes at være klar til indflytning i midten af 2021.

AMBITIØSE MÅL OM DGNB-GULD

BÆREDYGTIGHED I SÆRKLASSE

Kuben Management fungerer på projektet som både bygherrerådgiver og projektudvikler for PBU, der helt fra starten har sat bæredygtighed højt på listen i projektudviklingen. Sammen med bygherre har vi fastsat et ambitiøst mål om at opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld. Byggeriet bliver opført i holdbare materialer med solide, byggetekniske løsninger og via en effektiv byggeproces.

Med målet om opføre byggeriet i høj kvalitet og med bæredygtighed i højsædet forventes det, at bygningens CO2-udledning vil være lavere end for en tilsvarende bygning. Projektets grønne tiltag vil også understøtte den grønne omstilling. Solceller vil blive implementeret på taget til at supplere elforbruget, vandbesparende amarturer vil blive anvendt, og områdets biodiversitet vil blive sikret gennem bevaring af træer på grunden.

GOD RELATION DRIVER PROJEKTERNE FREM

ET STÆRKT SAMARBEJDE

Vores samarbejde med PBU går flere år tilbage, og i fællesskab har vi udviklet flere boligprojekter over hele landet. Blandt andet på BRAHES BAKKE i Horsens og på NYBORG MIDTERMOLEVores kendskab til hinanden bidrager til gode processer og succesfulde projekter.

Som projektudvikler og bygherrerådgiver på Rådhus Have, har vi i Kuben Management fået hjælp fra vores analyseenhed, Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale og analyseret målgruppernes boligbehov. Exometric har således bidraget til en stor viden om området, der har skabt grundlag for projektets udvikling og mål.

FAKTA

Kunde: PBU - Pædagogernes Pension

Periode: 2018-2021

Areal:
7.300 m2

Type:
Nybyg af boliger, projektudvikling

Projektudvikler og bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S

Arkitekt:
Zeso Architects

Totalentreprenør:
WR Entreprise A/S