« Gå til nyhedsoversigt

Arkitekttegnede andelsboliger på vej til Gjern

Drømmen om at bo med naturen som nærmeste nabo kan snart gå i opfyldelse, når 20 nye andelsboliger bliver opført ved Falkenkær sø tæt på Gjern Bakker. søHUSENE er navnet på de nye andelsboliger, som får en fantastisk beliggenhed i hjertet af Søhøjlandet med kort afstand til Silkeborg og områdets smukke natur.

Betalbare rækkehuse til en bred målgruppe
Med udviklingen af andelsboligerne søHUSENE er der fokus på at skabe gode, betalbare kvalitetsboliger. søHUSENE opføres som rækkehuse i et plan med hhv. tre og fire værelser fordelt på ca. 100 kvadratmeter. Boligerne har endvidere egen parkeringsplads.

Med smarte planløsninger og en moderne indretning henvender de nye andelsboliger sig til mange forskellige borgere – lige fra seniorer, der ønsker at downsize deres nuværende bolig, til børnefamilier, der drømmer om et nyt hjem i rolige omgivelser med højt til himlen og kort afstand til skole, fritidsfaciliteter og indkøbsmuligheder. søHUSENE henvender sig også til førstegangskøbere, der med købet af en betalbar andelsbolig kan tage deres første skridt ind på boligmarkedet.

En del af et nyt blandet boligkvarter og et aktivt byfællesskab
søHUSENE bliver en del af det nye, blandede boligkvarterer i Gjern, der foruden de nye andelsboliger består af almene boliger og private parceller. Et konstruktivt samarbejde mellem projektudvikler og bygherrerådgiver Kuben Management, lodsejer Aage Schulz og Silkeborg Boligselskab har muliggjort udviklingen af et nyt kvarter med forskellige ejerformer og boligtypologier.

Kombinationen af andelsboliger og almene og private parceller skal understøtte fremvæksten af et mangfoldigt kvarter, hvor der er plads til alle – uanset familiestørrelse, indkomst, eller hvor man er i livet.

De nye beboere i søHUSENE kan ikke alene se frem til at blive en del af et nyt blandet boligkvarter, men også et særdeles velfungerende lokalsamfund. Gjern er beriget af stærkt lokalt fællesskab og et aktivt foreningsliv, der bidrager til byens positive udvikling og tilbyder skønne ramme omkring det gode hverdagsliv. I Gjern er der en fantastisk folkeskole, naturbørnehave, kulturhus og idrætshal, 18-hullers golfbane, indkøbsmuligheder, gårdsalg og meget mere. I tillæg til alt dette ligger Gjern helt unikt placeret i Danmarks måske flotteste natur.

Andelsboligen i nye og moderne rammer
Kuben Management, der udvikler byggeriet og arbejder for et bygget miljø, hvor mennesker kan trives og lykkes, har sammen med den prisvindende tegnestue TRANSFORM udviklet det nye andelsboligprojekt i Gjern. Projektet har rødder i Kuben Managements 80 års lange erfaring med udvikling af almene boliger og andelsboligafdelinger over hele landet.

”I Kuben Management har vi taget initiativ til at udvikle nye og moderne andelsboligforeninger ud fra et ønske om at genoplive den danske tradition for andelsboliger som et betalbart og vigtigt supplement til ejerboligen og lejeboligen”, udtaler Søren Fonseca, afdelingsleder i Kuben Management. ”Vi er særligt inspirerede af den fællesskabs- og foreningstankegang, der kendetegner andelsboligformen. Det betyder blandt andet, at vi har fokus på, hvordan vi kan skabe gode rammer, hvor fællesskaber kan opstå, og mennesker mødes.”

Parterne bygger videre på fælles, gode erfaringer
Med søHUSENE bygger Kuben Management og TRANSFORM videre på de gode erfaringer, de har fra deres fælles aktuelle andelsboligprojekt, haveHUSENE, der snart bliver opført på Lisbjerg Bakke i Aarhus. Her er der stor interesse for de nye andelsboliger, og i dag er projektsalget i fuld gang.

Salget af søHUSENE er også blevet skudt i gang, og byggeriet begynder, når andelsboligerne er blevet solgt. Indflytning i de nye boliger forventes at ske 14 måneder efter, at byggeriet er påbegyndt.