« Gå til nyhedsoversigt

Roadshow slår et slag for den almene boligsektor og byudvikling

Den almene bolig er et væsentligt instrument, som landets kommuner aktivt kan vælge at bruge for at sætte skub i byudvikling i deres byer. Sådan lyder vores budskabet, når vi jævnligt taler med byrødder og beslutningstagere i landets kommuner. Senest besøgte vi Mariager Fjord Byråd og havde dialog om, hvordan kommunen proaktivt kan anvende den almene sektor som et værktøj til byudvikling.

Almene boliger er for alle
Almene boliger er for alle, og de tiltrækker i stigende grad både familier, unge og ældre. Det ser man flere steder i praksis, men også i den seneste udgave af Exometrics Kommunerapport ”Kampen om Borgerne”, der viser, at 19,9% af borgerne på +55 og 15,3% af borgerne mellem 25-39 år foretrækker en almen bolig. Ekstra tid, som bliver frigjort når man ikke skal passe hus og have, er én af de mange fordele, som beboerne i almene boliger kan nyde godt af. Dertil kommer, at det bliver svære og svære for de pågældende aldersgrupper at få adgang til det private lånemarked. Det, og en række andre fordele, er med til i stigende grad at tiltrække nye lejere. Det er derfor en myte, når almene boliger bliver opfattet som boliger kun til beboere med særlige boligbehov eller knappe ressourcer.

Et redskab til vækst og byudvikling
Almene boliger er dog ikke kun en fordel for lejerne. For kommunerne er de også et effektivt redskab til vækst, byudvikling og øget bosætning.

I Kuben Management kender vi til det store potentiale ved almene boligbyggerier. Det er en viden, som vi dagligt deler ud af til investorer, kommuner, byråd og ministerier. Vores rådgivning bygger på 75 års erfaring med alment boligbyggeri.

I vores optik handler almene boligers involvering om mere end det enkelte byggeprojekt. Det handler om udviklingen af samfundet og mangfoldige byer, som almene boliger er en integreret, central del af. Tendenserne viser nemlig, at den blandende by med forskellige beboere, der lever side om side, og blandende ejerformer, der grænser op til hinanden, hitter hos både boligejere og -lejere.