« Gå til nyhedsoversigt

Vores byer skal kunne rumme alle borgere

”Byudviklingen skal primært understøtte borgernes behov i velfærdssamfundet – ikke kun de få og privilegeredes behov”, sagde regionsdirektør Henrik Steen Sørensen for nylig på konferencen ”Aalborg – de store projekter” afholdt af Byens Ejendom. Selvom omdrejningspunktet for konferencen og Henriks oplæg var byudviklingsprojekter i og omkring Aalborg, mener vi i Kuben Management, at udsagnet gælder for hele landet.

”Når vi udvikler nye byområder, er der brug for mindst seks aldersbetingede boligtyper, nemlig ungdomsboligen, startboligen, familieboligen, livsstilsboligen (+55), selvvalgsboligen (+80) og plejeboligen. Derfor er det vigtigt, at byggeprojekter altid bliver skabt på et vidensbaseret og analytisk grundlag – målrettet borgernes og byens behov”, fortalte Henrik videre på konferencen.

”At bygge efter den enkelte kommunes unikke borgersammensætning i forhold til alder, indkomstniveau og familietype kræver styring og en politisk besluttet byudviklingsstrategi. Her er det ikke nok, at de frie markedskræfter får lov at råde, for der er behov for forskellige huslejer og ejerformer alt afhængig af den enkeltes livssituation. Derfor ser vi i Kuben Management det som én af vores vigtigste opgaver at være med til at skabe nye, blandede bydele, hvor der er plads til alle” sagde Henrik Steen Sørensen og sluttede sit oplæg af med at præsentere nogle af de byudviklingsprojekter på bl.a. Bjerrevej i Horsens og ved Tornhøj i Aalborg, som vi lige nu er med på, og hvor omdrejningspunktet er at skabe socialt bæredygtige og inkluderende bydele.

Læs også om vores byudviklingsprojekt ved Brahes Bakke i Horsens og kontakt os, hvis du vil vide mere om vidensbaseret byudvikling:

Henrik Steen Sørensen
Regionsdirektør, Aalborg
Tlf: 9877 8952
Mobil: 4031 3467
Email: hss@kubenman.dk

Søren Smidt-Jensen
Analysechef, København
Tlf: 3814 6405
Mobil: 2031 1188
Email: ssmj@kubenman.dk