Artikel

Fremtidens fundamenter står på skruer


Skruefundamenter er både mere klimavenlige og tidsbesparende, fordi man undgår at grave, hente beton, støbe, køre jord væk, justere og vente på, at betonen tørrer.

Skruefundament Villa 2

På en stille villavej i Vanløse er et nyt byggeri ved at se dagens lys i form af en markant, arkitekttegnet villa.

Villaen har både et særligt ydre, som er beklædt med brændt Shou Sugi Ban-træ, og en spektakulær udsigt over Damhussøen. Men det er faktisk husets fundament, der er mest i øjenfaldende, hvis man altså har blik og interesse for, hvordan vi kan få mere klimavenlige løsninger ind i de danske byggerier.

Første af en række projekter

Henrik Thorsen og Henrik Bendz er bygherrerådgivere og udviklere på byggeriet af den private villa, og siden følger en række fremtidige og større boligprojekter, som vi i Kuben Management realiserer sammen med Nova Tegra og Fremtidens Fundament.

Opgaver, som vores projektchef Jesper Tornberg og bygherrerådgiver Søren Peter Nielsen også er meget involveret i.

Fælles for projekterne er, at bygningernes fundament står på skruer, og at arkitekterne fra starten har haft en målsætning om at skabe sunde byggerier i høj arkitektonisk kvalitet med lang levetid, som også tager hensyn til de æstetiske, økonomiske, sociale og klimamæssige aspekter.

Mere klimavenligt og tidsbesparende

Et skruefundament er både mere klimavenligt og tidsbesparende, fordi man undgår at grave, hente beton, støbe, køre jord væk, justere og vente på betonen tørrer. Samtidig er skruerne produceret af 75 % genbrugsstål af verdens største producent i Tyskland, der udelukkende benytter solcelleenergi i deres produktion.

LCA- beregninger viser, at man kan reducere Co2-udledningen betydeligt med denne løsning i forhold til den konventionelle metode med stribefundament.

Skruefundamenterne kan holde i 100-200 år, og de kan flyttes og genbruges, så man kan pille hele huset ned og tage det med sig, hvis man flytter.

Fabriksbyggede træmoduler

Både denne villas beklædning, og de kommende projekters facader, vil bestå af fabriksbyggede træmoduler, som bliver færdiggjort i en kontrolleret proces, som både sikrer den høje kvalitet og minimerer fejl og mangler.

Vi deler her et par billeder fra byggeområdet, hvor det sædvanlige første spadestik er erstattet af første skruestik. Vi håber, det danner fundamentet for et godt samarbejde om mange spændende projekter med bæredygtighed i fokus i fremtiden!

 

Skruefundament2haandværkere (1)
Skruefundament2
Skruefundament Villa

Vil du høre mere?

Kontakt os!

Henning Backe

København

Forretningschef, Investor og Erhverv

M:6124 4263 E:heba@kubenman.dk

Jesper Tornberg

København

Projektchef, Investor og Erhverv

M:4026 2447 E:jto@kubenman.dk