Reference

Kløvertårnet


Som bygherrerådgiver for Slagelse Boligselskab har vi været med til at realisere visionerne for Kløvertårnet - et højhus på 8 etager, der med sin trekantede grundplan er inspireret af en trekløver.

Kløvertårnet statue

Ungdomsboliger og erhvervslokaler i højden

I Slagelse er de både blevet et højhus, 36 nye ungdomsboliger og store administrationslokaler med to tagterrasser rigere. Det hele er samlet i det 2.515 m² store punkthus, der står centralt i Slagelses bymidte.

Slagelse Boligselskab står bag byggeriet, der strækker sig på hele otte etager. Det er første gang, man bygger så højt i Slagelse, og boligselskabet glæder sig over det færdige resultat af det organiske byggeri, der bygger på flere års visioner og arbejde.

Vi har været med til at udvikle byggeriet sammen med boligselskabets direktør, Arne Juul. Sammen har vi været gennem flere politiske forhandlinger og ændringer i Slagelses planlov for at få lov til at opføre Kløvertårnet, der på mange måder kan ses som et nyt varemærke for byen.

Det øjenfaldende byggeri har siden indvielsen i august 2021 stået højt og flot i sin organiske, trekantede grundplan, der har fundet inspiration i formen på en trekløver.

”Det har været modigt af politikerne at støtte op om visionen om at fortætte byen og bygge i højden, så man får plads til flere grønne arealer. Kløvertårnet tager afsæt i, at Campus også er bygget i højden, så vi kan udvikle byens grønne områder og skabe en rød tråd for studiemiljøet."
Mogens R. Aaskov Projektchef, Kuben Management

Prisvindende byggeri

En udfordret vej til et arkitektonisk løft

Som bygherrerådgiver for Slagelse Boligselskab har vi været med til at realisere visionerne. Byggeriet har krævet en ny rammeplan, for efter Slagelses tidligere planlov måtte man kun bygge i fire etager, og det er ifølge projektchef Mogens R. Aaskov en god beslutning. Vi har gennem projektet taget kontakt til de kommunale politikere for at få bygherres vision i mål.

Beslutningen om at godkende det otteetagers høje byggeri har de færreste nok fortrudt. Kort efter Kløvertårnet stod færdigt, vandt byggeriet Nybyggerprisen 2021.

Kløvertårnet er en kulmination af nytænkende arkitektur og visionen om at bygge højere, end hvad tidligere er gjort i Slagelse. Modigheden og en ny arkitektonisk standard til byen har ført byggeriet til den velfortjente hæder.

Kløvertårnet

Samarbejde med kommunen

Sætter skub i byudviklingen

Kløvertårnet byder på flere muligheder end blot et sted at bo og arbejde. De unge studerende har plads til at boltre sig på 35 m2 til en lav husleje, der giver dem rig mulighed for at bruge byens mange butikker, caféer og rekreative områder.

Byggeriet og dets beboere kan være med til at sætte et ekstra skub i byudviklingen. På mange måder er byggeriet et levende eksempel på kommunens strategi om levende byudvikling. Som bygherrerådgiver har vi været med til at udfordre den kommunale strategi og været med til at folde byen ud, mens vi samtidig har hjulpet bygherre i mål med deres vision om et højt byggeri.

Hurtigt byggeri med miljømæssig fordel

Kløvertårnet er altså på mange måder en succeshistorie. Og selv i opførelsen gik det hurtigt. På blot ni uger stod råhuset klar, og ved opførelsen er der brugt konstruktionsløsning, så man derved har brugt 25 procent mindre beton. Det giver både en økonomisk og miljømæssig fordel.

Vi er glade for, at vi har kunnet hjælpe Slagelse Boligselskab med at få projektet til at lykkes.