Reference

Erlev Skole


Danmark første træskole. Som hovedbygherrerådgiver har vi faciliteret brugerprocesser, udarbejdet byggeprogram, helhedsplan samt gennemført projektkonkurrencen og den efterfølgende bygherrerådgivning.

Trappe på Erlev Skole

Innovativ skole i træ

Haderslev kommune har med byggeriet af den nye folkeskole, Erlev skole (Sønder Otting Skole), fra begyndelsen stillet krav om, at den skulle have et bæredygtigt fokus. Et fokus, vi med vores bygherrerådgivning har sikret stod centralt fra byggeriets tidligste faser til og med driftsstart.

Med fokus på at lede og sikre et værdiskabende procesforløb har chefrådgiver Christian Zoffmann koordineret samarbejdet mellem underrådgiver og bygherre. En frugtbar proces, der har sikret, at der i dag står en skole, hvor de fysiske rammer understøtter både elevernes læring og samtidig er et byggeri, hvor der er arbejdet på at skabe en mere bæredygtig drift og have fokus på materialevalget.

Årets Skolebyggeri 2021

Erlev Skole emmer af gode kvaliteter og finurlige løsninger, hvilket betød, at skolen blev kåret som Årets Skolebyggeri 2021 af Nohrcon.

"Danmarks første træskole fortjente prisen i et år, hvor bæredygtighed for alvor er kommet på agendaen. Vinderprojektet er voldsomt overbevisende med en meget flot kobling mellem skolens pædagogiske værdier og de skabte fysiske rammer."
Fagjuryen Prisen for Årets Skolebyggeri 2021
Erlev Skole

Bygget på nytænkende værdier

Vi blev valgt som hovedbygherrerådgiver og har derfor faciliteret brugerprocesser, udarbejdet byggeprogram, helhedsplan samt gennemført projektkonkurrencen. Derudover har Christian Zoffmann desuden ledet den efterfølgende bygherrerådgivning i projekterings- og udførelsesfasen.

Den foretrukne samarbejdspartner

Gennem sikker koordinering og projektledelse er alt fra pædagogiske læringsrum til mere bæredygtige materialer blevet inddraget, så de nu har opnået det fulde potentiale. En tilfredsstillende proces, der i sidste ende resulterede i, at Haderslev Kommune forlængede samarbejdet med os. Det betyder, at vi også i dag varetager og sikrer, at skolens drift kommer godt fra start.

Danmarks første træskole

Danmarks første træskole

Social og miljømæssig bæredygtighed

Haderslev Kommune ønskede fra begyndelsen, at den nye skole skulle bygges af bæredygtige og naturlige materialer. Her var målet både at skabe et behageligt miljø for både elever og lærere samt sikre miljømæssig bæredygtighed i byggeriet. Valget faldt på træ, da det både er smukt og skaber ro, samtidig med at det også er et klimavenligt materiale. Skolens konstruktioner består derfor af limtræ og er faktisk et af de største limtræsprojekter i Danmark.

Træ er et spændende og bæredygtigt materiale, men er også et udfordrende valg. Træ kræver, at der i byggeriet skulle tages ekstra højde for vejrlig og logistiske forhold. Men med solid projektledelse og koordinering sørgede Kuben Management for, at processerne gled, og der i dag står en bæredygtig og innovativ folkeskole til glæde for elever, lærere og lokalsamfund.