Reference

Hærvejshuset i Rødekro


Med HærvejsHuset har Aabenraa Kommune skabt nye innovative rammer, der fremmer samarbejde på tværs af fagområder. Huset rummer bl.a. trænings-, undervisnings-, kontor- og lagerfaciliteter.

Hærvejshuset 1 Red

Fra nedlagt skole til hjælpemiddelcentral

Byggeriet er placeret på den centrale grund i Rødekro, hvor den tidligere Rødekro Skole lå. Størstedelen af de gamle skolebygninger blev nedrevet, men den nyeste bygning fra 2003 blev bibeholdt og er integreret som en del af det nye hus - HærvejsHuset.

Flere elementer fra den gamle skole er genbrugt for at mindske ressourceforbruget og bevare historien. Gamle mursten er indarbejdet i det nye murværk og restaurerede jernornamenter pryder facaden på ny.

Hærvejshuset Murværk

Her ses integreringen af de gamle mursten i det nye murværk.

Hærvejshuset Inde Red

Et samlet hus

Projektets hovedfokus er at skabe ét samlet hus, der fremmer gode relationer mellem og intern i de tre funktioner: Træning og Forebyggelse, Center for Hjerneskade og Beskæftigelse (CHB) og Hjælpemiddelcentral. Dette både bygningsmæssigt og funktionelt.

Målet er at sikre, at borgerne møder en rehabiliterende indsats i optimale rammer, der giver de bedste muligheder for at blive eller forblive selvhjulpne.

Bedre sammenhæng for borgerne

De nye fysiske rammer skal understøtte sammenhængen ved at tilbyde fælles trænings- og afprøvningsfaciliteter – på tværs af fagområderne. Dette vil ikke kun forbedre den borgerrettede indsats, men også styrke den socialøkonomiske virksomhed i CHB.

"Ved at udnytte de muligheder, som de nye rammer skaber, kan vi gentænke og forbedre kvaliteten af vores ydelser, hvilket vil komme alle borgere i Aabenraa Kommune til gode."
fortæller Aabenraa Kommune
Hærvejshuset Ude

Fokus på ressourcebesparelse

HærvejsHuset er et spændende projekt, hvor bl.a. ressourcebesparelser har været i fokus helt fra starten. Genanvendelse og nænsom ombygning af den eksisterende bygning fra 2003, minimering af brugen af beton samt genanvendelse af facadesten fra den gamle skolebygning er nogle af de tiltag, der er indarbejdet.

Totalentreprenøren har i projektet indarbejdet principper fra den frivillige bæredygtighedsklasse. Dette med fokus på at skabe sunde bygninger af høj kvalitet gennem godt indeklima, minimering af drift- og vedligeholdelsesudgifter og begrænset klimapåvirkning. Bæredygtighedsledelse og løbende dokumentation har været en integreret del af processen - og essentielt for at nå byggeriets mål.

Som led i byggeriets bæredygtighedsplan blev der på byggepladsen foretaget flere ressourcebesparende tiltag, som arbejdede i retning mod en mere fosilfri byggeplads. Der blev anvendt bl.a. el-drevne kraner, flere konstruktioner i træ, måling af el-forbruget på byggepladsen samt etablering af solceller på skurvogne.

Hærvejshuset Inde 2 Red

Vores rolle 

Som bygherrerådgiver for Aabenraa Kommune har vi fulgt projektet helt fra begyndelse. Vi har bistået med brugerinddragelse, udarbejdelse af byggeprogram, udbudsrådgivning, gennemførelse af totalentrepriseudbud (EU-udbud) inkl. bedømmelsesproces og forhandling, juridisk rådgivning samt bygherrerådgivning under projektering og udførelse.

Som gennemgående bygherrerådgiver omfattede vores rådgivning og bistand følgende:

  • Deltagelse i brugerprocessen
  • Udarbejdelse af byggeprogram og udbudsmateriale
  • Udbudsrådgivning og gennemførelse af totalentrepriseudbud (EU-udbud) inkl. forhandling.
  • Konkurrencesekretær i forbindelse med bedømmelsesmøder
  • Juridisk rådgivning herunder udarbejdelse af kontraktforhold og kontrahering
  • Bygherrerådgivning under projektering, udførelse og afleverings proces.