Reference

haveHUSENE


haveHUSENE er et unikt andelsboligprojekt, som fra start har haft en vision om at skabe et nyt andelsboligbyggeri baseret på fællesskab, bæredygtighed og høj arkitektonisk kvalitet og funktionalitet.

Mænd tager imod pris

Nikolaj Pfeiffer fra Exometric og Ulf Christensen fra Kuben Management modtager prisen

Årets projekt 2022

Flere tusinde har stemt på de i alt 25 nominerede og dermed været med til at bestemme, hvem der fortjener æren af Ejendomspriserne 2022.

Ejendomspriserne består af fem priser hvoraf Kuben Management løb med prisen for Årets projekt for Projekt haveHUSENE i Lisbjerg.

Som del af prisoverrækkelsen blev det fremhævet, at projektet haveHUSENE repræsenterer mange af de aspekter, som bliver efterlyst i fremtidens boligudvikling.

Havehusene

Nyt og mangfoldigt andelsboligbyggeri i Aarhus

haveHUSENE er et unikt andelsboligprojekt, som Kuben Management har udviklet sammen med tegnestuen TRANSFORM.

Samarbejdspartnerne har fra start haft en vision om at skabe et nyt andelsboligbyggeri baseret på fællesskab, bæredygtighed samt høj arkitektonisk kvalitet og funktionalitet. Ud fra disse kriterier er områdets 39 andelsboliger og de fem private rækkehuse blevet skabt.

Boligerne er udviklet med ønsket om at skabe en blandet boligbebyggelse med betalelige boliger for alle. Andelsboligerne er udviklet i fem varianter, der består af townhouses i tre etager, rækkehuse i to etager, lejligheder i stueplan og på 1. sal, samt tilvalgsboliger, der er et nyt koncept, hvor køberne af en andelsbolig får mulighed for at sætte sit eget præg på indretningen og arkitekturen.

Andelsboligforeningen haveHUSENE blev stiftet i januar 2022, og de opfører boligerne i det smukke og bakkede Lisbjerg, der ligger 10 kilometer fra Aarhus. De nye boliger bliver dermed en del af den store byudviklingsplan, som Aarhus Kommune har tegnet for fremtidens Lisbjerg.

Lokalplanen for projektet er godkendt, og salget af boligerne er gået i gang.

Havehusene Fællesområde

Den åbne boligkarré danner et indre gårdrum med grøn fælleshave. Visionen er, at fælleshaven vil blive det naturlige samlingspunkt.

Bæredygtigt byggeri med miljømæssig omtanke

Bæredygtighed og mangfoldighed er kendetegnende for udviklingen af haveHUSENE, og helt fra starten har der været en klar idé om, at byggeriet skal sætte social og miljømæssig bæredygtighed i fokus.

Fællesskaber i fokus

Fællesarealerne udgør derfor et vigtigt element i den kommende andelsboligforening. Boligerne bliver placeret i kanten af byggefeltet langs gadens forløb og vil omkranse et grønt areal, der skal fungere som et fællesområde. Rummet bliver et centralt mødested for andelsboligforeningens beboere og med et fælleshus og et gæstehus i midten, bliver der skabt mulighed for fælles aktiviteter som fællesspisning og festlige komsammener.

Stræber efter bæredygtighedscertificering

Miljømæssig omtanke og grøn bæredygtighed er også blevet tildelt megen opmærksomhed, og allerede tidligt i processen har det fået en stor plads. HaveHUSENE søger at opnå en DGNB Guld-certificering gennem implementering af bæredygtige løsninger, der vil skabe kvalitet for både beboere, miljø og økonomi.

Randers Regnskov har også været med på projektet og bistået med naturfaglig rådgivning ifm. udviklingen af det bæredygtige boligområde for at værne om områdets hjemhørende natur og biodiversitet.

Havehusene Udsigt

Udsigten fra en altan i haveHUSENE

Databaseret udviklingsprojekt med rødder i andelstanken

haveHUSENE er skabt ud fra ønsket om at styrke og gentænke vores lange tradition for andelsboliger i Danmark som et betalbart alternativ til ejer- og lejeboligen, hvor fællesskabet har en central værdi.

Andelstanken er velkendt for os. Vi er ejet af NRGi, der er en af Danmarks største energikoncerner. NRGi er forankret i andelsbevægelsen og født ud af tanken om, at ”jo mere vi er fælles om, jo mere kan vi opnå”. Sammen med NRGi ønsker vi derfor at bidrage til den fortsatte udvikling af en moderne, energirigtig og bæredygtig boligmasse – for alle. Det er med afsæt i dette engagement, at vi har taget initiativet til at udvikle haveHUSENE i et tæt partnerskab med projektets øvrige deltagere.

Vi har tidligere udført projektudvikling i samarbejde med blandt andre Pædagogernes Pension - PBU om Rådhus Have og Brahes Bakke. Men i dette projekt er det noget helt særligt, at vi i projektets tilblivelse varetager rollen som henholdsvis projektudvikler, bygherre og bygherrerådgiver.

I den tidlige udviklingsfase foretog analysevirksomheden Exometric, der siden 2017 har været en del af Kuben Management, en potentialeanalyse af projektet, der bl.a. belyste efterspørgslen på bokvaliteter og faciliteter og interessen for de forskellige andelsboligtyper og den generelle interesse for projektet fordelt på målgruppe. Analysen blev grundlaget for udviklingen og realiseringen af projektet.

Andelsboligforeningen haveHUSENE er bygherre på projektet, og vi har nu skiftet rolle fra projektudvikler til at varetage opgaven som bygherrerådgiver og som DGNB-auditor for projektets totalentreprenør.

Har du spørgsmål?

Kontakt os!

Ulf Christensen

København

Adm. direktør

M:4144 5031 E:ulf@kubenman.dk