Artikel

Arkitekten med de hule hænder og røde sko


Mød Søren Peter Nielsen, der med sin arkitekt - og bygherrebaggrund er med til at udvikle projekter hos os. Han har en passion for biler og et hjerte, der banker for både Morgan, Mini og Land Rover. 

Søren Peter
Morgan

Noget af det første, man bemærker, når man møder Søren Peter, er hans hænder. De kæmpe grabber, der er vant til at tage fat, men som også rummer hans kreativitet og sans for små detaljer.

Mød Søren Peter Nielsen, der med sin arkitekt - og bygherrebaggrund er med til at udvikle nyskabende projekter i Kuben Management, og som har en passion for biler og et hjerte, der banker for både Morgan, Mini og Land Rover. 

”Jeg voksede op i Tisvilde, hvor vi legede i skov, strand og vand, og det har betydet, at jeg elsker naturen. Nogle af mine bedste minder er stadig, da jeg som dreng var med min vens far ude og fange ål tidligt om morgenen, og vi så marsvin, der sprang op mod solen over horisonten.

Jeg husker, at jeg som barn også var glad for at lege med Lego og for at tegne. Da jeg var omkring 14 år, vandt jeg faktisk en tegnekonkurrence til en Stark Beer-fest nær Bayern. Der lå en papirdug på bordet, jeg fik fat i en tusch og gik i gang med at tegne på den. Så blev jeg hevet op på scenen med min flere meter lange tegning og kåret som vinder,” smiler han.

Alt kan lade sig gøre!
Så længe, han kan huske tilbage, har han været kreativ og fundet på løsninger. Som voksen har han bevaret sin legende tilgang, der bl.a. også kommer til udtryk i hans forkærlighed for røde gummisko, men han er også detaljeorienteret og stiller krav til, at hans samarbejdspartnere er med, når først toget kører.

”Jeg har den indstilling, at alt kan lade sig gøre, og intet kan stoppe mig. Jeg har ofte undret mig over, hvorfor så meget byggeri skal ske i fastlåste skabeloner, hvor bygherren taber en masse penge på et dårligt projekt. Jeg mener, at bygherren skal bestemme, hvad han bygger, og man skal starte med en entreprenør og en rådgiver, som fra begyndelsen planlægger hvad og hvorfor, man skal bygge.

Jeg synes også, det er spændende at skabe nogle anderledes boliger for de penge, som folk kan give,” lyder det fra Søren Peter Nielsen, der i Kuben Management bl.a. er med til at udvikle et projekt med en række modulbaserede boliger, der er fleksible i størrelse og pris.

Hellere forebygge end helbrede
Erfaring har han masser af, og han har været vidt omkring. Han tilbragte tre år på medicinstudiet i Aarhus med et tilvalgsfag i psykologi og havde oprindelig en drøm om at blive kirurg. Men han fandt ud af, at han var mere drevet af muligheden for at forebygge i stedet for at helbrede.
Hans indre legebarn og lysten til at skabe noget, som andre kunne få glæde af, førte ham derfor mod Arkitektskolen.

Hænderne kan både grave grøfter og styre finmotorik
”Mange af mine bekendte mener, at jeg har svar på mange ting og kan fikse alt - selv med mine store tykke pølsefingre. Forleden hjalp jeg nogle små børn med at binde en mase små knuder op på et tov, og det kom bag på mange i selskabet, fordi mine hænder ser ud som om, at de kun kan grave en grøft. Det kan de også! Men de elsker at lave noget og være i gang hele tiden. Jeg har også altid siddet og rodet med byggesæt som fly, skibe og Airfix,” smiler han.

Erfaring som arkitekt, bygherre og projektleder
Søren Peters faglige erfaringer tæller bl.a. 23 år som byggechef for Boligselskabet Sjælland, fem år i V2C og nogle år som selvstændig, og hans karrieveje har også tidligere bl.a. ført ham til Berlin, hvor han sad i bestyrelsen i et EU-projekt med fokus på at udvikle bæredygtigt byggeri i Østersø-området, ligesom han har været ekstern censor på afgangsprojekter for arkitekter på det tekniske universitet i Berlin.

Han har som frivillig på Roskilde Festival også hjulpet med mange forskelligartede opgaver, været projektleder på ombygningen af deres gamle kontor, bygherrerådgiver og projektleder på omdannelsen af det gamle vandværk i Roskilde til GIMLE, og stået som projektleder for fundering af den nye canopy scene og efterfølgende belægning og kloakering af pladsen.

Passion for store, små og gamle biler
Han har altid drømt at tegne og bygge sit eget hus, men foreløbig er det kun blevet til en tilbygning og en garage i haven til hans elskede veteranbil, en gul Morgan Plus 8-model fra 1978.
”Den garage er meget tæt på at opfylde bygningsreglementet for familieboliger med varmepumpe og det hele,” griner han.

Biler er nemlig også et gennemgående tema i Søren Peter Nielsens liv. Som tidligere rally-kører har han terrænkørekort (ligesom sin hustru), han ejer 1000 forskellige Land Rover-modelbiler, og altså den gamle Morgan. Hans hustru deler passionen for biler, og i parrets garage finder man desuden hendes hvide Jaguar I-Pace og hans egen grønne Mini One. 

Har hænderne fulde
Familien tæller endvidere to voksne børn og to bulldogs ved navn Frede og Winston, og fagligt er der heller ingen tid til at kede sig.
Siden Søren Peter kom til Kuben Management i marts 2021 gennem en tidligere kollega, har han haft hænderne fulde.

Lige nu er han bl.a. med til at udvikle det bæredygtige SIALA-yogahus i Hyllegaard Høje og Klosterhaven i Roskilde, ligesom han er rådgiver for en andelsboligforening, involveret i et genoptræningscenter-byggeri og er ansvarlig for flere renoveringsager.

”Man kan sige, at jeg er meget hands-on!” afslutter han med sit lune smil, mens han vifter med de hænder, der på mange måder har været med til at forme både hans arbejdsliv og tilværelse.