Artikel

Fremtidens fællesskab former sig i Hyllegaard Høje


I Hvalsø former fremtidens stor-fællesskab sig under navnet Hyllegaard Høje, midt i områdets bakkede landskaber med dyrefolde, nyplantet skov, fælles køkkenhaver, regnvandssøer og eventyrlige stier.

Hyllegaard Collage

I Hvalsø er fremtidens byfællesskab ved at forme sig på 22 hektar under navnet Hyllegaard Høje. Visionen er at skabe et nyt boligområde, et bæredygtigt stor-fællesskab midt i bakkede landskaber med dyrefolde, nyplantet skov på markjord, fælles køkkenhaver, regnvandssøer og eventyrlige stier.

Det kommende økologiske og bæredygtige, bynære landsbysamfund i Lejre Kommune har fokus på ”glokalisering” – som en modtendens til centralisering og globalisering, og skal tiltrække beboere i alle aldre og livsfaser.

Udviklingsfirmaet Hyllegaard Høje, med Lis Rebecca Bang Sørensen som direktør, har fire grundstykker til salg, hvor Kuben Managements Henrik Bendz er koblet på som rådgiver. Sammen med bygherrerne og projektchef Tania Nissen skal han lægge en masterplan for at udvikle hele det 220.000 kvadratmeter store område de næste par år og realisere ejernes drøm om et lokalt byfællesskab midt i naturen, herunder også et ikonisk, stråtækt yogahus ved navn Siala, som vores projektchef Jesper Tornberg er med til at udvikle.

Både Henrik og Jesper får deres mange erfaringer og kompetencer i spil hele vejen rundt, f.eks. indenfor lokalplaner, byggeteknik, processer, kendskab til investorer og viden om markedet for andelsboliger, og det er vel nok den mest bæredygtige udviklingsopgave, vi i Kuben Management har været involveret i.

”Vi har en både faglig og samfundsmæssig interesse i at være med til at skabe ambitiøse grønne projekter der mindsker klimaaftrykket, og det er inspirerende at samarbejde med bygherrer med en så ufravigelig vision om at gøre en forskel for naturen, miljøet og fremtidens samfund,” lyder det fra Jesper Tornberg.

Han suppleres af Henrik Bendz: ”Hyllegaard Høje er et projekt, som er drevet af bæredygtighed, og hvor det bæredygtige er tænkt ind i alle aspekter fra starten. Det handler ikke om at bygge kvadratmeter, men om at være med til at forme nogle fantastiske rammer for mange mennesker, midt i naturen. Det er både spændende og meningsfuldt at være med til at realisere.”

 

Læs mere om Hyldegaard Høje her: https://hyllegaardhoje.com/

WSP er også med som rådgiver på projektet, mens Effekt er arkitekter på området.  

Vil du høre mere?

Så kontakt os!

Henning Backe

København

Forretningschef, Investor og Erhverv

M:6124 4263 E:heba@kubenman.dk