Artikel

Jubilæum: 40 år med projektudvikling og kundens succes


Kurt Bech, regionsdirektør i Kolding, fejrer 40 år i koncernen. Han har medvirket til at opføre omkring 15.000 boliger og sat et stort aftryk på det byggede miljø i Syd- og Sønderjylland og på Fyn.

Kurt Bech KLB Fritlagt

Jubilæum: Ildsjæl gennem 40 år med projektudvikling og kundens succes

For 40 år siden blev Kurt L. Bech som ung bygningskonstruktør ansat i Arbejderbo - Arbejderbevægelsens organisation til fremme af almennyttigt boligbyggeri, som senere blev til Kuben Management. Karrieren tog ellers sin begyndelse på Georg W. Jørgensens tegnestue, men da Kurt fik muligheden for at søge nye udfordringer, slog han til.

Det var d. 1. marts 1981, og med sine kun 25 år havde Kurt en stor portion ærefrygt over at skulle og stå med ansvaret for byggeprojekters økonomi og succes på vegne af bygherre. På det tidspunkt var der kun to ansatte på Arbejderbos kontor, så Kurt blev kastet ud i opgaverne og lærte hurtigt, hvad det vil sige at være bygherrerådgiver.

Jobbet og opgaverne udviklede sig med årene, og Kurt følte aldrig behov for at søge nye græsgange, bl.a. fordi der fulgte en stor grad af selvstændighed med og efterhånden også muligheder for at bevæge sig ind på projektudviklingsområdet, som han stadig forfølger. Efter syv år som bygherrerådgiver blev Kurt først afdelingsleder og senere regionsdirektør for Kuben Management i Kolding, en stilling han har bestridt i 26 år. Et slag på tasken er, at Kurt har medvirket til opførelsen af 15.000 boliger og har dermed sat et markant aftryk på det byggede miljø i Syd- og Sønderjylland samt Fyn. Han er en kendt person i området og deltager gerne i de udadvendte funktioner som projektudvikling, infomøder og workshops omkring seniorbofællesskaber mm.

Kurt L. Bech er altid gået til sine opgaver med ildhu og er bl.a. drevet af tillidsforholdet mellem bygherre og rådgiver, af samspillet mellem brugere og interessegrupper og af, at der kommer noget brugbart ud af samarbejdet i sidste ende. Færdige byggerier, som brugerne kan trives og lykkes i, hvad enten det drejer sig om seniorbofællesskaber, handicapboliger, skoler eller helt almindelige boliger til helt almindelige mennesker. Glæden over at skabe byggerier, som giver tilfredse brugere har altid været en stor motivationsfaktor for Kurt.

Kurt har en stor og vindende personlighed. Hans store engagement i både sit arbejde og i sin familie og en lang række netværk og lokale foreninger har gjort ham til et kendt og vellidt ansigt. Hans store interesse i motorcykler har ført ham og vennerne rundt i Europa og på ture i USA på to hjul. Også fodbold og særligt klubberne Haderslev Fodbold Klub og SønderjyskE er Kurts store passion. Når Kurt så kan forene sin passion med sit job, når der eksempelvis skal bygges nye stadionfaciliteter, eller kunderne inviteres med til kamp på stadion, går fritid og arbejde op i en højere enhed. Og det er lykken for Kurt!

Kurt er 65 år og bor i Haderslev. Han har to voksne sønner, to børnebørn og en kæreste. Han er en livsnyder, som elsker en god ferie med vennerne – eller at arrangere en netværkstur for kunder og samarbejdspartnere.