Artikel

SIALA: Bæredygtigt yogahus med sjæl, charme og jordvarme


SIALA er navnet på det nye bevægelseshus, der bliver en del af udviklingsområdet omkring Hyllegaard Høje. Huset bliver skabt på skruefundamenter for at undgå brug af ressourcekrævende beton.

En del af udviklingsområdet omkring Hyllegaard Høje

Totalentreprisekontrakten er netop underskrevet, og snart kan byggeriet af det smukke yogahus SIALA, i de landlige omgivelser i Hyllegaard Høje uden for Lejre, begynde.

Alt ser ud til at gå op i en højere enhed i dette særlige hus, der fryder og pryder det grønne naturområde både æstetisk, funktionelt og materialemæssigt.

Vi er bygherrerådgiver for det filantropiske bygherre-par, hvis hjerter banker for det naturlige og bæredygtige liv. De har ambitiøse mål, og det er derfor en både spændende og meningsfuld opgave for vores team Jesper Tornberg, Henrik Bendz og Søren Peter Nielsen at være med til at realisere missionen.

Det træbeklædte hus med stråtag binder området sammen og indbyder til balance og ro. Bygherrerne har stort fokus på et rart indeklima uden afdunstning af kemi, og huset bygges med miljøvenlige løsninger som fx træfiberisolering og jordvarme, og af organiske materialer som træ, jute og ler. Her trækker vi på vores erfaring fra andre grønne projekter i Kuben Management.

SIALA

Et bæredygtigt yogahus 

Huset på cirka 435 kvadratmeter bliver skabt på skruefundamenter for at undgå brug af ressourcekrævende beton, og de store rum med brede plankegulve bliver oplyst af etagehøje vinduer, der lader lyset strømme igennem.

SIALA kommer til at indeholde en stor sal til bevægelse, yoga og andet, behandlerrum, sauna og saunagård, omklædningsfaciliteter og lounge/opholdsrum, suppleret af kontorlokale, og en mindre sal til yoga/meditation på første etage.

Byggeriet er i fuld gang og bevægelseshuset Siala er planlagt til at åbne den 1. juni 2024. 

Hoffmann A/S er med på projektet som totalentreprenør, og William Tolstrup er arkitekt på sagen for Hoffmann.

SIALA-huset er en del af udviklingsprojektet omkring Hyllegaard Høje, det kommende økologiske og bæredygtige, bynære landsbysamfund i Lejre Kommune med fokus på ”glokalisering” og fællesskab.

Fra Hyllegaard Høje Udvikling arbejder projektleder Birgitte Sally med udviklingen og gennemførelsen af SIALA.

Vil du høre mere om projektet?

Kontakt os!

Henning Backe

København

Forretningschef, Investor og Erhverv

M:6124 4263 E:heba@kubenman.dk

Jesper Tornberg

København

Projektchef, Investor og Erhverv

M:4026 2447 E:jto@kubenman.dk