« Gå til nyhedsoversigt

Energiledelse indført i Irma

Tillykke til Irma, der nu er den første detailkæde i Danmark, som med indførslen af et nyt energiledelsessystem har opnået en certificering til ISO 50001 – Energiledelse.

Et team af vores energirådgivere har hjulpet Coop-organisationen, der bl.a. ejer Irma, med opbygningen og implementeringen af energiledelsessystemet, herunder at analysere organisationen, opstille energistandarder samt beskrive de processer, som kan påvirke energiforbruget nu og i fremtiden. Det er sket i et tæt samarbejde med Coops projektleder i energiledelse, Kira Toft Schmidt.

Irma mere klimavenlig med ISO-certificering
ISO 50001 - Energiledelse er en international standard, der sikrer virksomheder og organisationer en struktureret arbejdsgang med sine energimål og medfører en bedre udnyttelse af de energimæssige ressourcer. Konkret for Irma er det bl.a. sket ved at udskifte traditionelle lyskilder til LED, energioptimere eksisterende køleanlæg samt foretage bedre monitorering af energiforbruget ude i butikkerne med flere og bedre målere. Coops mål med energibesparelserne er dels at nedbringe sit energiforbrug med 20 procent dels bidrage til et mindre C02-aftryk.

Medarbejderne centrale for projektets succes
En vigtig del af Coops energiledelsesprojekt er at involvere medarbejderne, og dertil er der bl.a. udviklet en energi-app samt visualiseringsmaterialer, der skal inspirere og motivere medarbejderne til at bidrage til at implementere energitiltagene i deres daglige virke ude i butikkerne. De første, interne audits i 10 butikker viser, at 94 procent af medarbejderne har godt kendskab til Coops energimål, og Irma-ledelsen udtrykker, at implementeringen er gået nemt og godt.

Som rådgiver på projektet glæder vi os til det videre samarbejde her i 2018, hvor vi skal være med til at indføre energiledelse i koncernens resterende 1100 butikker sammen med 38.000 medarbejdere.

For at høre mere om projektet kan chefrådgiver Frank Plith kontaktes på tlf. 72226299

Foto: Sine Fiig. Fra venstre ses Kira Toft Schmidt, projektleder i energiledelse hos Coop, Frank Plith, chefrådgiver Kuben Management, Harald Karlsen, Energisynskonsulent Harald Karlsen Rådgivning og Jesper Hemdorff Belling, Energikonsulent Kuben Management.