« Gå til nyhedsoversigt

Engdraget: Ny bæredygtig bydel i Slagelse

Tidligt i morges blev det første af i alt 126 bæredygtige modulrækkehuse hejst ind på byggepladsen ved Engdraget i den nordlige ende af Slagelse. Her står Slagelse Boligselskab for byggeriet af en bæredygtig og fællesskabsorienteret bydel, der tager form over det næste års tid.

Som bygherrerådgiver for Slagelse Boligselskab har vi været med til at skabe grundlaget for det nytænkende projekt, og under udførslen står vi for afholdelse af byggeherremøder samt -tilsyn, og vi er med til at sikre byggeriets tid, økonomi og kvalitet. Vi oplever blandt alle projektets parter et godt samarbejde, velfungerende koordineringsmøder, hurtige beslutningsprocesser og forståelse for hinandens arbejde – det gør det til en stor fornøjelse at komme på byggepladsen og være en del af projektet.

Præfabrikerede moduler er tids- og ressourcebesparende
Totalentreprenøren Scandi Byg producerer boligerne i rumstore moduler på deres fabrik i Løgstør, hvorefter de bliver samlet og monteret på byggepladsen. Det muliggør en ressource- og tidsbesparende byggeproces, der bidrager til projektets miljømæssige og økonomiske bæredygtighed. På to dage monteres ikke mindre end 11 toetages boligmoduler, og efter planen er der indflytning i de første boliger i januar 2019.

Beboerne inddrages i design og drift af Engdraget
Arkitema Architects har i fælleskab med boligselskabet, naboer, Slagelse Kommune og potentielle fremtidige lejere designet boligerne, hvor beboerne bliver omdrejningspunkt for det nye, bæredygtige fællesskab. Det indebærer blandt andet, at beboerne skal være med til at løfte opgaver omkring vedligeholdelse af udearealerne og drift af fælleshus. Derudover skal LAR-anlæg, værksteder og fællesaktiviteter skabe rammerne om en dynamisk og produktiv levevis i tæt samspil med den omgivende natur og lokale institutioner og aktører.

Pilotbyggeri for en ny, bæredygtig bydel
De 126 almene boliger i størrelser fra 99 til 114 kvadratmeter henvender sig til både familier, par, singler og seniorer. Intentionen er, at Engdraget bliver et katalog for bæredygtighed, som kan bruges i det videre arbejde med udviklingen af den kommende bydel Tidselbjerget, som Engdraget er en del af.

Opskrivning til en bolig i Engdraget kan ske via Slagelse Boligselskabs hjemmeside.

For yderligere info følg Tidselbjergets Facebook-side