« Gå til nyhedsoversigt

Engel Parken: Boligbyggeri bidrager til udviklingen af Haderslev Vest

Med godkendelse fra Haderslev Kommunes økonomiudvalg medio juni er byggeriet af 136 private og almene boliger i det vestlige Haderslev et skridt nærmere realisering. Tekstilvirksomheden F. Engel opfører et nyt og større domicil i nærheden, og familien bag virksomheden ønsker at skabe grundlag for nyt liv på de tidligere erhvervsgrunde ved Simmerstedvej.

I samarbejde med familien Engel, Boligselskabet HAB og Nybolig i Haderslev har rådgivere fra vores kontor i Kolding med bistand fra tegnestuen Mejeriet udarbejdet et forslag til, hvordan man kan indrette området til attraktive eje- og lejeboliger.

Privat og almen bygherre sammen om projektudvikling
Forslaget indebærer byggeri af rækkehuse med 44 ejerboliger, rækkehuse med 23 lejeboliger og yderligere seks punkthuse med 69 lejelejligheder – privat og alment byggeri i skøn forening. Familien Engel bygger ejerboligerne med videresalg for øje og HAB opfører lejeboligerne med henblik på udlejning. Samlet set vil området få tilført 136 nyopførte, moderne boliger inden år 2023.

Engel Parken det største enkeltprojekt i mange år Haderslev
Ifølge ejendomsmægler Torben Strøm fra Nybolig er byggeriet, som får navnet Engel Parken, det største, nyopførte boligprojekt i Haderslevs nyere historie, og nye boliger i netop vestbyen er der et potentiale for:

”Området har en fantastisk bynær beliggenhed, og der er ikke ret mange andre muligheder for at tilføre den del af byen så mange boliger. Samtidig forener byggeriet det private med alment byggeri, og det er der brug for til at skabe et fleksibelt og attraktivt boligmarked,” siger Torben Strøm.

Han forventer at have det første rækkehus i projektet til salg i 2020, hvor 1. etape – 23 lejeboliger og 20 ejerboliger ved Solsortevej – vil stå klar, og hvor HAB således også, vil have den første udlejningsbolig klar:

”Det bliver de første almene boliger vest for hovedvejen, og vi er sikre på, at der også i den del af byen er behov for moderne lejeboliger”, siger Christian Skovfoged, direktør for HAB.

Kuben Management A/S fortsætter som bygherrerådgiver for HAB indtil aflevering af de færdige boliger, og vi er glade for at kunne bidrage til en fortsat god udvikling af Haderslev.

Visualisering: Tegnestuen Mejeriet.