« Gå til nyhedsoversigt

Jubilæumsportræt: 25 år med sans for det gode projekt

I april 1993 skrev Preben Steen Nielsen under på ansættelseskontrakten som projektdirektør hos Boplan – et firma specialiseret i rådgivning om by- og boligudvikling. Firmaet blev siden opkøbt, skiftede i 2008 navn til Kuben Management A/S og har siden 2011 været en del af energiselskabet NRGIs rådgivningsdivision. Preben ser derfor i dag tilbage på 25 år med fart på udviklingen og konjunkturbestemte op og nedture, men altid med et fokus på at skabe kvalitetsbyggerier til samtidens behov.

Opvækst på saneringsmodent Nørrebro sætter retning for karrierevejen
Preben Steen Nielsen er født og opvokset i ’den sorte firkant’ på indre Nørrebro. Et område, der i dag huser ca. 25.000 beboere, men som i 50’erne og 60’erne var hjem for 75.000 københavnere, der boede under meget ringe sanitære forhold med lokum i gården, trange baggårde og brandfarlige korridorlejligheder. Det var en af årsagerne til, at Preben Steen Nielsen allerede som helt ung dedikerede sit arbejdsliv til at skabe bedre boligforhold for københavnerne.

I 1971 blev han således valgt ind som folketingsmedlem for Socialdemokratiet inden for det boligpolitiske område, et virke han i en årrække praktiserede sideløbende med ansættelser i hhv. Boligforeningen VIBO og Arbejderbo. Hermed havde Preben i 1993 både den erfaring, faglighed og netværk, der skulle til for at drive projektudviklingen i Boplan, som på daværende tidspunkt primært hjalp kunder i provinsen med at opkøbe jord og udvikle andelsboliger, og som nu også ønskede at få fodfæste på det københavnske boligmarked.

Skaber attraktive boliger på utraditionelle placeringer
Op gennem 90’erne og 00’erne arbejdede Preben med at udvikle flere hundrede støttede andelsboliger i København, bl.a. på tidligere erhvervsgrunde på Østamager, og på Holmen, hvor han var med til at udvikle de første boliger i det tidligere militærområde Halvtolv på Arsenaløen, samt ”Schifters Kvarter” på Frederiksholm. Projekter, der indledningsvist mødte modstand for sine utraditionelle placeringer, men som siden viste sig at blive attraktive boliger.

Ét af Prebens nyere projekter er omdannelsen af den tidligere Samuels Kirke på Nørrebro til 34 ungdoms- og familieboliger for Boligforeningen VIBO. Oprindeligt var det meningen, at den nedlagte kirke skulle benyttes til sociale formål, men idéen blev lagt i skuffen, og Preben så med det samme potentialet i at skabe unikke boliger i det smukke kirkerum og samtidig imødekomme den store efterspørgsel på boliger til unge og studerende i hovedstaden.

Prebens Steen Nielsens særlige fornemmelse for, hvornår en idé kan realiseres til et godt byggeprojekt, hans evne til at netværke og hans store viden om alt fra samfundsforhold, politik og projektudvikling til opkøb af grunde og bosætningstendenser har gennem alle årene været til stor glæde for kunder, beboere, samarbejdspartnere, arbejdsgiver og kolleger. Selv har Preben oplevet tiden i bygherrerådgiverbranchen som både spændende og givende, men også udfordrende, fordi branchen er blevet stadig mere kompleks med flere regler og flere krav at leve op til. Det lægger ifølge Preben pres på bygherrerådgiverne, der altid skal være på forkant med de nyeste regulativer og standarder for at kunne skabe det bedste projekt for kunden.

Giver stafetten videre til yngre kræfter, men lægger ikke projektudviklingen helt på hylden
Preben oplever, at Kuben Management er lykkedes godt i forsøget på hele tiden at udvikle sine ydelser, så de matcher kundernes behov og samtidens krav, og at det er en virksomhed, der kan og vil bidrage væsentligt til omstillingen til et smartere og mere bæredygtigt samfund. Preben trækker sig med udgangen af juni 2018 tilbage på pension og har i den kommende tid fokus på at overdrage sine opgaver inden for projektudvikling til yngre kolleger, så de bliver klædt godt på til at drive igangværende og nye projekter videre.

Efter sommeren fortsætter Preben Steen Nielsen på lidt lavere blus i eget projektudviklingsfirma, hvor han sammen med bl.a. tidligere kolleger vil arbejde videre med at opkøbe grunde for developere og investorer og udvikle byggeprojekter med særligt fokus på boliger med blandede ejerforhold. Derudover skal der også være plads til frivilligt arbejde i fodboldklubben Frem og til flokken af børnebørn, der tæller fem styk i alderen 6 måneder til 15 år.