« Gå til nyhedsoversigt

Kuben Management i nyt opkøb af københavnsk bygherrerådgivningsfirma

Kuben Management A/S, hvis kernekompetencer tæller bygherrerådgivning og projektudvikling, har pr. 26. februar overtaget ejerskabet af Holteprojekt Bygherrerådgivning. Opkøbet styrker dermed virksomhedens fokusområder, da Holteprojekt har et stærkt afsæt netop i dette marked for såvel almene og offentlige bygherrer samt private investorer. Virksomhederne vil med forenede kræfter stå stærkere på markedet.

Kuben Management A/S overtager pr. 26. februar 2020 ejerskabet af bygherrerådgivningsvirksomheden Holteprojekt. Holteprojekt er lokaliseret i Lyngby nord for København, og kunderne er almene, offentlige og private bygherrer. Holteprojekt bistår bl.a. med rådgivning i forbindelse med by- og arealudvikling, samt ejendomsinvesteringer for pensionsselskaber og andre investorer.

“Holteprojekt har en stærk markedsposition med mange faste kunder og en god pipeline. De har søgt adgang til en større og bredere kompetencebase, og det kan vi give dem”, siger adm. direktør i Kuben Management A/S, Ulf Christensen, og fortsætter: ”Med købet af Holteprojekt får vi tilført helt særlige kompetencer inden for by- og arealudvikling, og Holteprojekt får ved konsolideringen tilført kompetencer fra vores organisation, som de i dag henter udefra. Dermed står vi sammen stærkere på et marked, hvor en tidlig involvering i byggerierne og gode relationer til bygherrer og investorer er alfa og omega for at komme sikkert i mål med projekterne. De kompetencer, Holteprojekt bibringer Kuben Management, ligger rigtig godt i tråd med vores strategi”.

Ole Pedersen, som er administrerende direktør hos Holteprojekt er ikke i tvivl om, at sammenlægningen af de to virksomheder giver rigtig god mening: ”Sammen er vi et stærkt match, når vi går ud til vores kunder og samarbejdspartnere. Vi har samme fokusområder og forståelse for, hvordan vi løser opgaverne, og der er mange ligheder i vores tilgang til kunder, marked og virksomhedskultur. Kuben Management og Holteprojekt er begge dedikerede uafhængige bygherrerådgivere. Det betyder, at vores medarbejdere taler bygherrens sprog, altid stræber efter at levere høj kvalitet og er villig til at gøre en ekstra indsats for, at bygherren kan få succes med sit projekt. Medarbejderne vil desuden kunne styrke hinanden med deres forskellige erfaringer og kompetencer,” siger han videre.

At Holteprojekt får nye ejere vil skabe nye muligheder for vækst. Holteprojekt ser spændende muligheder i Kuben Managements analyseenhed, Exometric, som producerer og leverer avancerede efterspørgselsanalyser for kommuner og ejendomsinvestorer for at vurdere potentialet og interessen for en byggegrund. Det er et værdifuldt værktøj, der kan identificere mulige beboere og deres behov, før det besluttes, hvad der bygges.

Med sin stærke position inden for bygherrerådgivning bidrager købet af Holteprojekt til at realisere Kuben Managements ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner for udviklingen af det byggede miljø med en stærk markedsposition inden for såvel det almene, det offentlige og det private markedssegment.

Det er ikke første gang, at Kuben Management køber virksomheder, der bidrager til at styrke virksomhedernes markedsposition og kompetencer inden for det byggede miljø: Købet af Holteprojekt er det fjerde opkøb på fire år. Tidligere styrkede Kuben Management sin bæredygtighedsprofil med købet af virksomheden Cenergia, og for et par år siden blev BYR GRUPPEN en del af Kuben Management, hvilket betød et endnu større fokus på bygherrerådgivning og arealudvikling for private ejendomsinvestorer og pensionsselskaber. Med opkøbet af analysevirksomheden Exometric i 2017 blev ydelsespaletten udvidet med bl.a. specifikke bosætningsanalyser, som Kuben Management og kunder altid lægger til grund for vurdering af en evt. grund- eller ejendomsinvestering. Tiden er nu inde til også at styrke tilgangen overfor almene boligorganisationer, offentlige og private kunder med integrationen af Holteprojekt.