« Gå til nyhedsoversigt

Ny opgave: Fremtidens Hedeland

Vi glæder os til at udvikle Hedeland Naturpark i et stærkt team sammen med Møller & Grønborg, ADEPT og Kollision.

I alt 20 teams har ansøgt om deltagelse i parallelopdraget, hvor der skal udarbejdes forslag til den fremtidige udvikling af Hedeland indenfor parametrene fysisk planlægning, formidlingsmæssig tilgang og forretningspotentiale.

De tre udvalgte teams er:

  • Møller & Grønborg sammen med ADEPT, Kollision og Kuben Management

  • RUBOW arkitekter sammen med Reiulf Ramstad Arkitekter, Stagis, Henrik Vibskov, Jørgen Bo Larsen og Dines Jørgensen

  • SLA sammen med 2+1 Idébureau, Realise Aps, Johansen Skovsted Arkitekter og Morten D. D. Hansen.

Greve, Høje-Taastrup og Roskilde Kommune ejer sammen det store rekreative område Hedeland Naturpark. Området er siden 1979 blevet omdannet fra grusgrav til at være det skønne rekreative område, det er i dag. Nu er der behov for at sætte retning for den videre udvikling af området, så nye visioner og drømme kan blive realiseret. I sommeren 2016 vedtog de tre byråd en ny vision for Hedeland Naturpark, og nu skal der udvikles ideer som inspiration til den kommende udviklingsplan for Hedeland.

Visionen danner baggrund for parallelopdraget og sætter fokus på udviklingen af Hedeland frem mod 2030, hvor både lokale borgere og besøgende langvejs fra skal kende til Hedeland og bruge det mere end i dag.

Ejerkommunerne har nu - sammen med Hedeland I/S og Realdania - udvalgt de tre teams, der skal komme med forslag til, hvordan Hedeland Naturpark skal udvikle sig fremover. Hvert team skal i perioden 1. december 2016 til 1. marts 2017 udarbejde et forslag til, hvordan Hedeland kan udvikle sig i forhold til den fysiske planlægning, den formidlingsmæssige tilgang og som forretning.

Formand for Hedelands bestyrelse Liselott Blixt udtaler: ”Det bliver rigtig interessant at se, hvad de tre teams byder ind med af ideer, som kan understøtte visionen for Hedeland om i 2030 at være vildt råt og vildt roligt og på en gang tiltrække, overraske og udfordre brugerne af Hedeland Naturpark.”

Projektet udvikles i samarbejde med I/S Hedeland og Realdania.

Se mere om projektet hér: