« Gå til nyhedsoversigt

Nye bæredygtige andelsboliger på vej i Lisbjerg

Drømmen om at bo billigt, bæredygtigt og tæt på Aarhus kan snart gå i opfyldelse for 44 familier, par eller enlige, når Kuben Management A/S om få måneder påbegynder salg af andelsboliger. Boligerne opføres på en 8.233 m² stor grund i Lisbjerg, som Kuben Management A/S netop har indgået aftale med Aarhus Kommune om at erhverve til den kommende andelsboligforening. Boligområdet, der får navnet haveHUSENE, bliver opført med natur, fællesskaber og mangfoldighed som bærende byggeklodser.

Aarhus Kommune begejstret over bylivsfremmende og bæredygtigt projektforslag
Andelsboligprojektet haveHUSENE er skabt i et tæt samarbejde mellem Kuben Management og tegnstuen TRANSFORM. Det blev muligt, da Aarhus Kommune i efteråret 2019 udbød byggeretter i Lisbjerg til salg. Den kommende andelsboligforenings 44 boliger består af en blanding af townhouses, rækkehuse, etplansboliger og etageboliger i forskellige størrelser. I tillæg til de nye boliger, indebærer projektforslaget opførelsen af fysiske rammer for fællesskab i andelsboligforeningens fælleshave. Visionen bag haveHUSENE er at skabe et attraktivt boligtilbud med plads til alle, hvor fællesskaber og natur trives.
Andelsboligprojektet er blevet modtaget positivt i Aarhus Kommune. Særligt projektets bæredygtige og bylivsfremmende initiativer blev mødt med begejstring. Foruden at lægge vægt på byggeriets arkitektoniske kvaliteter, udmærker projektet sig netop ved at arbejde med bæredygtige og borgerinddragende tiltag med naturen som omdrejningspunkt.

Partnerskab får projekt til at blomstre
Udover Kuben Management A/S og TRANSFORM har Randers Regnskov deltaget i udviklingen af projektet. Randers Regnskov har kvalificeret en række af projektets grønne naturtiltag, der skal være med til at fremhæve Lisbjergs landskabelige kvaliteter og styrke områdets natur og biodiversitet. Med projektet er der blandt andet taget initiativ til at skabe en rekreativ grøn skovpassage med vild natur og lokale plantearter i nærheden af haveHUSENE.

Som noget helt særligt, er det ambitionen, at køberne får mulighed for at sætte deres eget præg på boligens arkitektur og funktion. Tanken er, at køberne af udvalgte boliger får mulighed for at udvide deres bolig med op til 50 m² og tage aktivt del i designet af deres nye hjem, så det matcher deres ønsker og behov – hvad enten det er ønsket om et ekstra børneværelse, et atelier til kreative projekter eller noget helt tredje, der skal opfyldes.

Andelsboligen tilbage på banen
Med opførelsen af andelsboliger vil Kuben Management A/S sikre gode, kvalitetsfyldte, økonomisk og miljømæssige bæredygtige boliger til en overkommelig pris. Kuben Management forventer, at en bred vifte af borgere på tværs af alder, indkomst, livsfase og familieform har interesse i at blive en del af Andelsboligforeningen haveHUSENE. Som en del af NRGi-koncernen, der bidrager aktivt til en grønnere og mere bæredygtig omstilling, arbejder for det hele samfund og sikre økonomiske valg, er det Kuben Managements A/S ambition, at byggeriet opnår DGNB-certificering.

Administrerende direktør for Kuben Management A/S, Ulf Christensen, glæder sig over grundkøbsaftalen med Aarhus Kommune og den forestående opgave med at realisere haveHUSENE: ”Med haveHUSENE har vi skabt et helstøbt og bæredygtigt projekt, der vil bidrage til realiseringen af kommunens gode og ambitiøse udviklingsplaner for Lisbjerg. Vi ser nu frem til i tæt dialog med Aarhus Kommune at bidrage til en grøn, inkluderende og bæredygtig byudvikling.”

”En analyse fra vores søsterselskab Exometric viser en stor efterspørgsel på bæredygtige rækkehuse i Aarhus-området og med udgangspunkt i andelstanken og rammerne for bebyggelsen, matcher haveHUSENE den stigende interesse for boligfællesskaber”, supplerer afdelingsleder i Kuben Management, Søren Fonseca Pedersen.
Kuben Management A/S forventer, at salget af andele starter sidst i 2020, hvorefter byggeriet forventes igangsat i foråret 2021 med indflytning i efteråret 2022.
Du kan læse mere om haveHUSENE eller blive skrevet op til en andelsbolig i Andelsboligforeningen haveHUSENE på www.havehusene.dk