« Gå til nyhedsoversigt

Nyt seniorkollektiv i Esbjerg

Den 9. maj 2017 tages det første spadestik til 36 nye seniorboliger og nyt fælleshus i Esbjerg. Boligerne bliver en del af det eksisterende Kollektivhus fra 1967 på Vognsbøl Engvej. De nye seniorboliger bygges i seks etager med to trappetårne med elevatorer og kommer til at ligge i forbindelse med et nyt fælleshus, der bygges mellem den gamle del af Kollektivhuset og de nye boliger.

Kuben Management i Kolding har været med som bygherrerådgiver og projektudvikler i hele processen fra 2014, hvor Esbjerg Kommune varslede opsigelse af lejekontrakten på plejehjemsafsnittet med 34 plejeboliger, der dengang var tilknyttet Kollektivhuset.

I processen har flere forskellige muligheder været drøftet, blandt andet salg til privat investor. Bestyrelsen for Kollektivhuset valgte dog at selv at udbygge, da det vil styrke Esbjerg Kollektivhus med flere boliger og nyt fælleshus. Interessen for de nye boliger er stor, og 200 borgere er allerede skrevet op til boligerne.

Med på projektet er også SKALA Arkitekter (skitsearkitekt), Olav Kristensen Rådgivende Ingeniørfirma ApS (teknisk bygherrerådgiver), CJ Anlæg A/S (totalentreprenør) og AI Arkitekterne og Arne Elkjær A/S (projekterende arkitekt og ingeniører).