« Gå til nyhedsoversigt

Tre bygherrer, et byggeri og én fælles vision

Med en placering tæt på Horsens, nær den skønne natur ved Bygholm Sø og med kort afstand til både motorvej og byens centrum, er Brahesbakke et projekt ud over det sædvanlige. Men det er ikke kun placeringen, der gør projektet til noget særligt. Bag opførelsen af projektets 140 boliger står nemlig ikke bare én, men hele tre forskellige bygherrer, som opfører hver deres boligtype.

Pensionskassen PBU opfører udlejningsejendomme, Danhaus opfører ejerboliger og Domea Horsens opfører almene familieboliger. Som både bygherrerådgiver og projektudvikler bag projektet står vi i Kuben Management som det naturlige midtpunkt i samarbejdet, der binder aktørerne sammen om den fælles vision.

Forenet under en fælles vision
Projektet tog sin start i sommeren 2017, da Horsens Kommune offentliggjorde et grundudbud, der lagde op til mangfoldighed med hensyn til både ejerformer og beboersammensætning. I Kuben Management har vi stor erfaring med projekter med blandede ejerformer og boligtyper. Derfor tog det ikke lang tid, før vi havde forenet et hold af tre bygherrer under én fælles vision om at skabe et værdifuldt byggeri med høje standarder for bæredygtighed bestående af forskellige boligtyper.

Sammensætningen af samarbejdspartnere og boligtyper harmonerede med kommunens udviklingsplan om en blandet befolkningssammensætning, og i december 2017 godkendte Horsens Kommune visionen og det tværgående samarbejde.

Siden da har forløbet været præget af tæt samarbejde mellem de tre bygherrer, Horsens Kommune, totalentreprenøren Dansk Boligbyg og Skala Arkitekter. Lokalplanen blev for nylig godkendt hos kommunen, og den fælles byggemodning påbegyndes i foråret 2019. De første boliger står klar i udgangen af 2020.

Læs mere om projektet på http://www.brahesbakke.dk/.