« Gå til nyhedsoversigt

Unikt fællesprojekt peger ind i fremtiden for udviklingen af den blandede by

Om et års tid står 72 nye boliger klar i det naturskønne område på Brahes Bakke ved Bygholm Sø i Horsens. De 72 boliger er første del af i alt 130 boliger, som i løbet af de næste par år bliver et nyt blandet boligområde ved Bygholm Sø. Byggeriet havde 1. spadestik d. 11. september og er dermed officielt sat i gang.

Projektet er helt unikt, da det er blevet til i et samarbejde mellem tre bygherrer: Det almene boligselskab, Domea Horsens, som bygger 40 almene boliger, det private typehusfirma, Danhaus, som bygger 18 boliger, og Pædagogernes Pension, PBU, som bygger 72 boliger. Dermed bliver det første gang, at PBU opfører boliger i Horsens. Kuben Management er projektudvikler og bygherrerådgiver på projektet, der står klar til indflytning ultimo 2020.

Ønsket om den blandede by opfyldes på Brahes Bakke

Den unikke sammensætning af boliger på Brahes Bakke understøtter det politiske ønske om at bygge blandede byer, da der her bygges til en bred målgruppe. Det betyder, at der både opføres lejeboliger og ejerboliger til enlige, familier og +55-segmentet, hvilket sker i overensstemmelse med Horsens Kommunes bosæningsstrategi om at skabe boligområder, hvor beboerne kan blive boende i forskellige faser i livet. Kommunen får årligt 1000 nye borgere, hvorfor behovet for nye boliger er stort. 

Kvalitetsboliger i DGNB Sølv

Da området skulle udvikles, blev der skelet en del til den smukke natur i området, det let kuperede terræn, den tætte placering på Horsens centrum og offentlig transport, men også det nærtliggende motorvejsnet, som gør det let for de kommende beboere at komme til og fra deres hjem. Derudover har der også været stort fokus på at skabe et miljørigtigt og bæredygtigt byggeri, som forventes at blive DGNB Sølv-certificeret. At kravene er så høje vil medvirke til at skabe kvalitetsboliger med god luftkvalitet, som er rare at opholde sig i. Arkitekterne har gjort sig umage for at skabe punktboliger, der skaber gode, nærværende boliger i omgivelser, der inviterer til både fordybelse og fællesskab. Det åbne gårdmiljø bliver det samlende sted for beboerne.

Investering i en attraktiv by i vækst

For PBU er boliger en del af deres investeringer på lige fod med aktier og obligationer. Byggeriet på Brahes Bakke bliver dog det første i Horsens for pensionskassen. ”Horsens er en attraktiv by i vækst, og vi er glade for at være en del af dette unikke projekt, hvor vi skal bygge bæredygtige kvalitetsboliger til vores medlemmer og andre interesserede”, siger Daniel Hedemann Nielsen, Ejendomsdirektør i PBU. Projektet bliver det tredje, som PBU udvikler i samarbejde med Kuben Management.

Kuben Management som projekt- og arealudvikler

Det er ikke første gang, at Kuben Management agerer projektudvikler i samarbejde med private og institutionelle investorer, og det bliver heller ikke den sidste. ”Vi arbejder målrettet på at skabe partnerskaber med forskellige aktører på boligmarkedet over hele landet for på den både at være en del af byggeprocessen fra idé til færdigt projekt. Derfor går vi også aktivt ind og afdækker muligheder for ledige arealer i samarbejde med kommuner og udviklere”, siger adm. direktør Ulf Christensen og fortsætter: ”Brahes Bakke er blot endnu et eksempel på, hvordan vi er med til at udvikle nye boligprojekter med blandede ejerformer. Rådgivningsvirksomheden Exometric, der bl.a. udarbejder analyser om bosætningsbehov, har afdækket Brahes Bakkes boligpotentiale for os, så vi er overbeviste om, at der er et konkret ønske om at bosætte sig i de kommende boliger”.

Kontakt

PBU – Ejendomsdirektør Daniel Hedemann Nielsen, dni@pbu.dk 
Kuben Management A/S – Adm. Direktør Ulf Christensen, ulf@kubenman.dk, mobil: 41445031