« Gå til nyhedsoversigt

Vejen til vellykket projektudvikling

I Kuben Management har vi mange års erfaring med projektudvikling af store og små projekter. Vores erfaring har lært os, at alle projekter er forskellige. Den har også lært os, at der ikke findes en særlig formel, som garanterer et vellykket projekt.

At projektudvikling ikke kan sættes på formel, er imidlertid ikke ensbetydende med, at der ikke er faktorer, som går igen i vellykkede projekter. Vores erfaring viser, at de tre helt uomgængelige faktorer for et vellykket projekt er: analyse, lokalkendskab og gode kontakter.

Analyser dokumenterer behovet
Når det handler om projektudvikling, kommer mavefornemmelser hurtigt til kort. Det kræver analyser og data, der dokumenterer projektets eksistensberettigelse i form af tilstrækkelige potentielle købere.

Områdeanalyser, kommuneanalyser og miljøanalyser kan alle bidrage til at sikre, at et projekt igangsættes på en velbelyst datagrundlag.

Lokalkendskab undgår fejlskud
Alle byer har veje, områder eller beliggenheder, som på papiret og vurderet ud fra objektive parametre burde være attraktive, men som ikke er det. Årsagerne kan være mange og dækker over alt fra lokalhistorie til kollektive opfattelser af, om et område eksempelvis ligger på den rigtige eller forkerte side af en vej. Byens beboere vurderer kvarterer og områder som attraktive, hippe, fine, upcoming og meget mere, uden at det nødvendigvis fremgår andre steder end ved snakken over hækken.

Lokalkendskab er en afgørende forudsætning for at vide, hvordan byens borgere ser på området, så et projekt ikke søsættes, hvis det er dømt ude på forhånd.

Gode kontakter sikrer økonomien
Det kræver kompetente og pålidelige fagfolk at føre et projekt fra vision på tegnebrættet til virkelighed på byggepladsen. I Kuben Management ved vi, at det er vigtigt at forebygge problemer i byggeperioden, fordi de har en negativ følgevirkning for projektudvikleren. Gennem vores mange år i branchen og lokale tilstedeværelse landet over har vi opbygget gode kontakter til lokale entreprenører, håndværkere og specialister. Fordi vi ved, at den bedste måde at forebygge fejl og forsinkelser er gennem høj faglighed på alle niveauer.