Artikel

Erlev Skole i Haderslev kåret som Årets Skolebyggeri 2021


Danmarks første skole af træ, Erlev Skole i Haderslev, er blevet kåret som Årets skolebyggeri 2021. Et projekt, som Kuben Management har været bygherrerådgiver på.

5 Erlev Skole Haderslev Fotograf Niels Nygaard Kilde Arkitema

Danmarks første skole i træ er bannerfører for bæredygtighed

”Voldsomt overbevisende med et højt dansk niveau og en meget flot kobling mellem skolens pædagogiske værdier og de skabte fysiske rammer”, var nogle af de ord, fagjuryen gav vinderprojektet med på vejen. Nohrcon har netop kåret Erlev Skole i Haderslev til Årets skolebyggeri 2021 - et projekt, Kuben Management har været bygherrerådgiver på. 

På Nohrcons årlige skolekonference slog en fagjury og en offentlig afstemning fast, at Danmarks første træskole fortjente prisen i et år, hvor bæredygtighed for alvor er kommet på dagsordnen. Borgmester H. P. Geil (V) er på kommunens vegne stolt af prisen og den store beslutning om at bygge hele skolen i træ. 

Vi blev valgt som hovedbygherrerådgiver på den smukke skole i træ tilbage i 2016. Fire år efter stod skolen klar til at blive indtaget af skolens 500 elever.

Chefrådgiver Christian Zoffmann har ledet og sikret et værdiskabende procesforløb med fokus på at skabe ejerskab og fælles forståelse af Haderslev Kommunes ønsker og behov. Kuben Management har sammen med et stærkt team af underrådgivere faciliteret brugerprocesser, udarbejdet byggeprogram og gennemført projektkonkurrencen. Christian Zoffmann har desuden stået for udbudsrådgivning og ledet den efterfølgende bygherrerådgivning i projekterings- og udførelsesfasen helt frem til koordinering af bygherreleverancer og indflytning. 

”Det har været en frugtbar proces, der har sikret, at der i dag står en skole, hvor de fysiske rammer understøtter både elevernes læring og samtidig er et byggeri med bæredygtig drift og materialevalg,” udtaler Christian Zoffmann og fortsætter: 

”At være med til at skabe en skole, der er så vellykket og visionær, som Erlev Skole er, kræver et stort overblik. Vores fornemmeste opgave har været at bringe bygherres visioner til virkelighed i et samspil mellem skolens brugere, besøgende - og med et højt niveau af bæredygtighed” siger Christian Zoffmann.

”Voldsomt overbevisende byggeri med et højt dansk niveau og en meget flot kobling mellem skolens pædagogiske værdier og de skabte fysiske rammer”
Juryen, der har kåret Erlev Skole i Haderslev til Årets skolebyggeri 2021

Tina Andersen Mølby

Kolding

Forretningschef syd

M:2014 5593 E:tiam@kubenman.dk