Nyt fra Kuben Management

Kreativt kontorhus på Godsbanearealerne i Aarhus


Med ”FRAMES” er visionen at skabe et nyt, kreativt og mangfoldigt kontorhus, der skal tilbyde en ny ramme for Aarhus’ kreative erhvervsliv og iværksættermiljø.

Aarhus Byråd godkender salg af erhvervsfelt til opførelsen af ”FRAMES”

Et nyt, kreativt kontorhus på ca. 2.600 m2 er på vej til Godsbanearealerne i Aarhus. Det besluttede Aarhus Byråd, da de i denne uge godkendte salget af det sidste erhvervsfelt i Godsbanearealernes første etape til opførelsen af kontorhuset FRAMES.

Det nye byggeri skal opføres ud til Carl Blochs Gade og får en fantastisk placering ved siden af den nye Arkitektskole, ud til Exners Plads og tæt på Institut for X – i hjertet af Aarhus’ kreative bydel.
Kuben Management har i tæt samarbejde med TRANSFORM Arkitekter og SERUP ARK udviklet byggeriet på vegne af lokal ejendomsinvestor.

FRONTAL Lysere

Visualisering: SERUP ARK

”Med FRAMES er der skabt et nyt og visionært kontorbyggeri, der tapper ind i den kreative atmosfære, som vi kender fra Godsbanen i dag. Vi er stolte af at have sikret vores bygherre muligheden for at opføre et kontorhus på så central og vigtig en placering i Aarhus K.”
Lars Faber Projektudviklingschef, Kuben Management

En ny ramme omkring Aarhus’ kreative erhvervsliv og iværksættermiljø

Med FRAMES er visionen at skabe et nyt kontorhus, der kan tilbyde topmoderne faciliteter til Aarhus’ kreative erhvervsliv og tilbyde rammer for byens spirende iværksættermiljø, startup-virksomheder, freelancere og andre kreative virksomhedsaktører.

I husets stueetage er der lagt op til, at små butikker og et nyt spisested ud mod Exners Plads skal åbne huset op og understøtte et aktivt byliv i området. På husets tag etableres en grøn tagterrasse med høje græsser, træer og buske, som husets brugere kan benytte – hvad enten det er til et udendørs møde eller en frokostpause under åben himmel.

FRAMES

Visualisering: SERUP ARK

Industrielt og bæredygtigt byggeri

Husets arkitektur, materialevalg og rustrøde farvetoner henter sin inspiration i områdets industrielle forhistorie og indpasser sig elegant i det omkringværende miljø på Godsbanearealerne.

Navnet FRAMES refererer til husets stålramme-konstruktion og den røde genbrugs-aluminium på husets facade, som indrammer husets store vinduer.

Husets stueetage skal opføres i røde genbrugstegl. Genbrug af materialer er således definerende for byggeriet, og i tråd med den cirkulære tankegang skal byggeriets bygningsdele også kunne skilles ad og genbruges.

Ambitionen er, at byggeriet som minimum opnår en DGNB Guld-certificering.

Visualisering: SERUP ARK

Professionel bygherreorganisation – vi varetager bygherres interesse

I Kuben Management har vi varetaget rollen som bygherres professionelle bygherreorganisation og mobiliseret partnerskabet bag projektet.

Lars Faber, projektudviklingschef i Kuben Management, udtrykker stor tilfredshed med det arbejde, der ligger til grund for projektets tilblivelse:

”Processen frem til i dag har båret præg af stor tillid og god samarbejdsånd på tværs af investor, arkitekter, totalentreprenør, naboer, lokale aktører og myndighed. Det gode partnerskab har udmøntet sig i et fantastisk projekt, som kan blive et stort aktiv for området, Aarhus’ erhvervsliv og hele byen. Nu ser vi frem til at bistå bygherre med at realisere FRAMES og bidrage til Aarhus’ nye kreative bydel.”

”Det gode partnerskab har udmøntet sig i et fantastisk projekt, som kan blive et stort aktiv for området, Aarhus’ erhvervsliv og hele byen.”
Lars Faber Projektudviklingschef, Kuben Management

Kuben Management fortsætter som bygherrerådgiver og DGNB-auditor på projektet, og ser frem til at bistå bygherre med at opføre det nye kontorhus. Byggeriet forventes at gå i gang i starten af foråret 2023 og stå færdigt i foråret 2024.

Vil du høre mere om projektet?

Tøv ikke med at række ud, hvis du vil høre mere om FRAMES eller vil tale om projektudvikling, bygherrerådgivning og bæredygtige løsninger.

Henrik Steen Sørensen

Aalborg

Regionsdirektør, Alment byggeri

M:4031 3467 E:hss@kubenman.dk