Artikel

Studietur til Gøteborg


I år gik Aalborg kontorets studietur til Sverige - og næremere bestemt Göteborg. En by i rivende udvikling, og det centrale Göteborg forventes at vækste til dobbelt størrelse.

Gøteborg

Skandinaviens fjerdestørste by

Kuben Managements kontor i Aalborg har tradition for at arrangere en årlig studietur for samarbejdspartnere i den almene sektor, og i år gik turen til skønne Göteborg!

Göteborg er en by i rivende udvikling, og det centrale Göteborg forventes at vækste til dobbelt størrelse med 25.000 nye lejligheder og 50.000 nye arbejdspladser. Byen arbejder målrettet med at byudvikle og transformere gamle kvarterer, industriområder og tidligere havnearealer til nye bykvarterer. 

Studietur Til Gøteborg

På studieturen besøgte vi fem spændende områder:

  1. Gamlastaden: Et af de vigtigste udbygningsområder i Göteborg. Bydelen var tidligere plaget af sociale problemer, men er i dag en bydel i markant fremgang. Det skyldes især et privat-offentligt BID-samarbejde (Business Improvement District).

  2. Selma Stad: Et tidligere træt almennyttigt boligområde, der er forvandlet til et nyt byområde med nye boliger, bibliotek- og kulturhus, handel, nye byrum, moderne arkitektur og Selma Lagerlöf Parkstrøg.

  3. Haga: Et af de ældste byområder i Göteborg med fine gamle træbygninger, som i 80’erne blev besluttet bevaret og restaureret.

  4. Lindholmen: Et tidligere industri- og værftsområde, som er omdannet til et nyt moderne byområde med boliger, arbejdspladser, universitetscampus, caféer, streetfood m.m. Her findes også Skandinaviens højeste bygning, Karlatornet, og Älvrummet, der formidler info om udviklingen af Nordens største byudviklingsprojekt, Älvstaden.
  5. Frihamnen: Et eksempel på omdannelse af en industrihavn, der nu huser midlertidige waterfront cabins, bypark og et havnebad.
Studietur Til Gøteborg5

Vi tager interessante perspektiver og ny inspiration med hjem til vores arbejde med at transformere bygninger og byområder.

Tak for den store opbakning og interesse for deltagelse på årets studieture, som i år blev afviklet á to omgange i april og maj. Tak til BOMIVA, Boligforeningen PM, Nørresundby Boligselskab, BoMidtVest, AAB Silkeborg, Boligforeningen Fredensbo, djursBO, Boligselskabet Nordjylland, BoVendia og Hobro Boligforening for jeres deltagelse på turene. Og tak til vores dygtige guide Marianne Bendixen og de lokale guider, som fortalte os om Göteborgs udvikling.

Vi håber, at studieturene har givet ny inspiration til vores fælles arbejde med at skabe et bygget miljø, hvor mennesker kan trives og lykkes.