« Gå til nyhedsoversigt

Nyt projekt i Aalborg Øst

Det østlige Aalborg gennemgår en stor udvikling i disse år. Området er under transformation til et attraktivt boligområde. Det sker blandt andet gennem forbedret infrastruktur, nye byfunktioner som Sundheds- og Kvarterhuset, og ved at blande ejer-formerne i boligmassen, så både privat- og lejeboliger forefindes side om side.

Med afsæt i byudviklingskonkurrencen ‘City in Between’ fra 2011 er der udviklet nye helhedsplaner for området Tornhøjgaard, der skal danne rammen om et trygt, innovativt og inspirerende liv i den nye bydel. Det vil være med til at give hele Aalborg Øst et løft og bidrage til bydelens videre udvikling.

Som led i denne udvikling opføres nu 11.000 m2 blandet offentligt og privat byggeri, hvor Kuben Management er blevet valgt som bygherrerådgiver og skal stå for udvikling af boligbyggeprogram og gennemførelse af udbud.

Bygherren Himmerland Boligforening, Aalborg, vil opføre 7.000 m2 støttet boligbyggeri, som er målrettet studerende og unge familier. De resterende 4.000 m2 skal bestå af en LIDL butik, café og private boliger med Projektas A/S, Herning, som bygherre.

Det samlede projekt udbydes sammen som en totalentreprise med forhandling med en indbygget projektkonkurrence, og den samlede anskaffelsessum ligger omkring 200 mio. kr. Udbuddet kommer i første kvartal i 2017 og indflytning forventes at ske etapevis frem til slutningen af 2019.